Igényfelmérő űrlap a GAMESZ bérlőinek!

Ha Ön vagy cége a GAMESZ bérlője, kérjük szánjon 2 percet a számlázással kapcsolatos igényfelmérő űrlapunk kitöltésére!
Segítségét előre is köszönjük!

Kitöltöm

Brunszvik Teréz Óvoda

lovas3

Intézményünk 1959 óta rendelkezik működési engedéllyel, amikortól az Állami Nyomda "Hámán Kató" napközi otthonaként nyitotta meg kapuit. Az épületben bölcsődés és óvodás korú gyermekek egyaránt elhelyezést nyertek, majd 1962-től a két intézmény elkülönülten került az I. kerületi Tanács működtetési jogkörébe. Az eleinte 3 csoportos óvoda a folyamatosan növekvő gyermeklétszám miatt 1973-ban 4 csoportosra, majd 1991-ben 6 csoportosra bővült.

A demográfiai előrejelzések 1995-96-tól kezdték figyelmeztetni a fenntartókat és az intézményeket, hogy az ezredforduló felé haladva az óvodáskorú népesség csökkenése várható. Ennek következtében 1997 őszétől óvodánkat is már csak 5 csoporttal működtetjük; a megürült csoportszoba lehetőséget adott a logopédiai, pszichológiai és idegen nyelvi foglalkozások helyben, nyugodt körülmények közt történő megvalósítására.

Az óvoda megengedett férőhelye: 100 fő, a maximális gyermeklétszám 120 fő. Az ideális 20 fős csoportlétszámot az utóbbi években nem sikerült megvalósítanunk, tekintettel a már bentlévő gyermekek "testvér vonzatára", a bölcsődés testvérek igénybejelentésére, illetve az évről-évre nagyobb számban még egy évig óvodai ellátást igénylő 6-7 éves korú gyermekeinkre.

A 2540 m2 területen lévő épületet 2097 m2 kert és játszóudvar veszi körül, melynek a korábban kihasználatlan, rézsűs részét 1992-ben teraszos kiképzéssel, farönkök és játékeszközök elhelyezésével tettük változatos mozgásra alkalmassá.

A gyermekek méreteihez igazodó ágyások, valamint az épület előtti kert lehetőséget teremt arra, hogy a gyermekeket aktívan bevonjuk az egyes évszakokban aktuális kerti munkákba, a természet közvetlen megfigyelésébe, alakításába.

Az óvoda földrajzi fekvése a Krisztina város és a Budai Vár határán, valamint a jól felszerelt játszóudvara és a Bölcsődével való közelsége miatt évről évre sok gyermeket vonz a környéken dolgozó szülők révén külső kerületekből is.

Helyi adottságainkon túl kihasználjuk tágabb környezetünk lehetőségeit is: ismerkedés a Budai vár műemlékeivel, múzeumok látogatása, Vérmező, Tabán, Gellérthegy természeti szépségeinek megfigyeltetése.

Évente több alkalommal szervezünk távolabbi kirándulásokat is: Margitsziget, Városliget, Budakeszi Vadaspark, Múzeumok stb. Kultúrprogramok biztosítása részben gyermek színdarabok, bábszínházi, cirkuszi előadások látogatásával, részben az óvodában fogadott bábosok, zenés előadók meghívásával történik. Az autóbusz bérlések, belépők, tiszteletdíjak fedezetét, óvodai eszközkészletünk bővítését, gyermekünnepeink gazdagítását, ajándékok vásárlását a szülői támogatások által működő Alapítványunkból, illetve pályázatokon nyert összegekből biztosítjuk.

1997. óta indítottuk el a jelentkező gyermekek részére a nyári táboroztatást, amely hagyománnyá vált. Színhelye jelenleg Apostag, ahol közvetlen közelségben ismerkedhetnek a gyermekek a faluval, háziállatokkal, a vidéki életformával.

1012 Budapest, I. Lovas u.3.

telefon: 489-34-90; fax:489-34-91

Éves beszámolók

Költségvetések

Alapító és megszüntető okiratok